Islandiškas megztinis ir nykštukas

Islandiškas megztinis ir nykštukas

Abi idėjos gimė tuo pačiu metu – dar vienas islandiškas megztinis ir nykštukas. Todėl labai skubėjau pabaigti vieną, kad galėčiau pradėti kitą. Bet nykštukui tiek daug laiko neprireikė. Labai paprastas ir mielas daikčiukas Kalėdinėms dekoracijoms. Verta išmėginti.

Apie megztinį ir islandišką vilną daug neišsiplėsiu. Islandija mane užbūrė tiek vilna, tiek gamta, tiek knygomis. Kad ir ką rašyčiau, viskas gali skambėti perdėtai ir neįtikinamai. Nes juk suinteresuota pusė kitaip kalbėti negali. Todėl geriau pabandyti. Sutinku, kad ne kiekvienam patiks, ne kiekvienam ir turi patikti. Bet linkiu atrasti visas tas nuostabias savybes, kurias ši vilna gali pasiūlyti.

Megztinio modelis: Jennifer Steingass Fern & Feather

Siūlai: islandiška vilna Lettlopi 0054 pagrindui ir 0058 raštui. Variantui C sunaudojau 6vnt šviesiai pilkos pagrindo spalvos ir 1vnt tamsiai pilkos. Šį kartą rinkausi labiau prigludusį dydį, ne oversize. Mezgiau 4mm (pagrindą) ir 4.5mm (raštą) virbalais. Megztinio ir rankovių ilgį bei plotį koregavau pagal save, ne pagal aprašymą.

Nykštuko modelis: Gno Fun Like Gnome Fun

Siūlai: šiam pavyzdžiui naudojau Galo Yarns Vilną. Bet galima naudoti įvairius siūlus, ir tą pačią islandišką vilną Lettlopi. Nuo siūlų storio priklausys nykštuko dydis.