Pirmoji pažintis su Tukuwool

Pirmoji pažintis su Tukuwool

Mano pirmoji pažintis su Tukuwool prasidėjo jau senokai, bet išmėginti mezginyje pavyko tik dabar. Pradėjau nuo Harmas siūlų. Jie šiek tiek storesni už populiariausią Fingering liniją, minkšti ir natūralūs, nedažyti. Ypač sudomino Kainuu Grey avių veislė. Iš šių avių vilnos pagaminti Tukuwool Harmas siūlai. Tai sena suomiškų avių veislė. Jų ėriukai gimsta visiškai juodi, bet jiems augant, vilna įgauna įvairiausių pilkų atspalvių.

Šiems siūlams pasirinkau Natasja Hornby skaros modelį Portia. Megzti buvo vienas malonumas. Net nepastebėjau, kaip pabaigiau. Viena pynutė po kitos. Tarsi dėlionė iš mažų akučių. Siūlai fantastiški! Tik išvynioti iš sruogos, atrodo šiek tiek rieboki, lyg glostytum avies, lakstančios po laukus, kailį. Bet išskalbus, ta avis virsta mielu ėriuku, prie kurio taip ir norisi prisiglausti. Šiluma apgaubia vos prisilietus. 

Skarai sumezgiau 7 sruogas Tukuwool Harmas pilkos spalvos siūlų. Suomiška Tukuwool vilna labai patiko, jau nekantrauju imtis naujo mezginio. Eilėje laukia Tukuwool Fingering siūlai. 

Atrodytų, ko čia džiūgauti – vilna ir tiek. Bet reiktų nepamiršti, kad yra daugybė avių rūšių ir jų visų vilna skirtinga. Ši suomiška vilna – tai naujas atradimas. Pažintis nenuvylė. Atvirkščiai – paskatino nerti gilyn į vilnos gelmes, domėtis ir atrasti.