Vienas megztinis dviems

Islandiška vilna būtų mano pirmas pasirinkimas šiltam, rudeniniam/žieminiam megztiniui tiek sau, tiek vyrui. Rašydama ‘vienas megztinis dviems’ galvoju, kad tai tiek vyrams, tiek moterims tinkantis modelis su minimalistiniu, neutraliu raštu. Bet galima galvoti ir apie dalinimąsi, kodėl gi ne. Jeigu mėgstate boyfriend stiliaus džinsus, prie jų puikiai tiks ir vyriškas, oversizinis megztinis.

Mezgiau pagal Hanne Rimmen modelį Ærø Icelandic Sweater Megztinis pagal aprašymą mezgamas nuo apačios į viršų iki pažastų, atskirai numezgamos rankovės ir tuomet, viską suvėrus ant vieno virbalo, mezgama raštuota apykaklė. Man tai buvo kitokia patirtis, nei esu įpratusi. Paprastai islandiškus megztinius megzdavau nuo viršaus ir, tiesą sakant, nuo viršaus man asmeniškai daug patogiau. Bet visada įdomu pabandyti ir kitokį būdą.

Siūlai – islandiška vilna Lettlopi. Spalvos: 0005 Black Heather ir  0054 Light Ash Heather. Atitinkamai sunaudojau 10 ir 1 pakelį M dydžiui.

Mezginių priežiūrai naudokite skystus Eucalan skalbiklius. Jie ypač tinka natūralios vilnos siūlams, netraumuoja vilnos, palepina ją lanolinu ir eteriniais aliejais.